You picked these products
Shopping Cart
Confirm & Payment
Access to Product
Your cart is currently empty.

Return to shop

تاول زدن پا در اثر پیاده روی با کفش نو
Post id: 71218
Views: 49

تاول زدن پا در اثر پیاده روی با کفش نو (پازدن کفش نو) یکی از مشکلات شایع در اشخاصی که فعالیت و پیاده روی بیش از حد دارند محسوب می شود. در این مقاله به علائم و علل تاول زدن پا همچنین به راهکارهای جلوگیری از آن خواهیم پرداخت. با مجله سایت پانتو همراه باشید.

جلوگیری تاول زدن پا در اثر پیاده روی با کفش نو

جلوگیری از تاول زدن پا بعد از پیاده روی زیاد و مسیر طولانی برای ورزشکاران و افراد دیگر با چندین روش امکانپذیر است. تاول بیماری پوستی دردناک است که در آن مایع فضایی بین لایه‌های پوست را پر می‌کند.

برای جلوگیری از ایجاد تاول روی پاهایتان، بهتر است جوراب غیر نخی، نایلونی یا ضد رطوبت بپوشید. اگر پوشیدن یک جفت جوراب کمکی نمی‌کند، برای محافظت از پوستتان دو جفت جوراب روی هم بپوشید.

تاول پا چیست؟

تاول پا (به انگلیسی vesicle) ضایعه‌ای متداول که بر اثر فشار وارده بر پاها و اصطکاک پوست پا با دیواره کفش به وجود می‌آید.  در زمان ایجاد تاول پا، بین دو لایه پوست مایعی ایجاد می‌شود تا از طریق آن، تورم از بدن دفع شود. این ضایعه می‌تواند بسیار دردناک باشد.

پوست شما از سه لایه تشکیل شده است:

  • اپیدرم
  • درم
  • چربی زیر جلد (زیر پوست)

یک تاول در زیر اپیدرم به عنوان یک کیسه پر از مایع تشکیل می شود. به طور معمول، بسته به آسیبی که به پوست شما آسیب رسانده است، ممکن است با مایع یا خون شفاف پر شود. تاول ها ممکن است دردناک یا خارش دار باشند. اگر یک تاول عفونی شود، با چرک سفید مایل به شیری پر می شود. تاول ها اغلب روی پاها یا دست ها ظاهر می شوند، اما می توانند در هر جایی از بدن ظاهر شوند.

رایج ترین انواع تاول ها

شما میتوانید به روش های مختلف، از جمله برخی بیماری ها، تاول بزنید.

تاول های خونی:

زمانی که چیزی پوست شما را نیشگون بگیرد، میتوانید تاول های خونی ایجاد کنید. به جای مایع شفاف، خون از رگ‌های خونی شکسته و آسیب به لایه‌های پایینی پوست سرازیر می‌شود. خون جمع می شود و یک تاول تشکیل می دهد.

تاول های اصطکاکی:

در اثر مالیدن روی پوست، تاول های اصطکاکی زمانی ایجاد می شوند که مایع شفاف در لایه های بالایی پوست جمع شود. بسیاری از افراد به دلیل راه رفتن بیش از حد با کفش نامناسب یا با نپوشیدن جوراب دچار تاول اصطکاکی می شوند.
همچنین میتوانید آنها را با در دست گرفتن مکرر دسته بیل، پارو، جارو  یا ابزارهای دیگر روی دستان خود مشاهده کنید.

تاول های حرارتی:

شما میتوانید این تاول ها را از سوختگی یا آفتاب سوختگی دریافت کنید . آنها همچنین ممکن است پس از گرم شدن شما از سرمازدگی ایجاد شوند. تاول زدن پوست بخشی از سوختگی درجه ۲ است.

همچنین بخوانید: چرا هنگام دویدن در پاها احساس سنگینی می کنید؟

علائم تاول پا

درد و سوزش نشانه های اولیه ایجاد تاول است و در صورتی که به این درد و سوزش توجه نشود، پوست آرام آرام ملتهب شده و تاول ایجاد می شود. کناره انگشت کوچک پا، پشت پاشنه، کف پا، پنجه و زیر پاشنه پا محل های شایع ایجاد تاول هستند.

اگر افراد به محض ایجاد درد و سوزش در پا استراحت کرده و کفش خود را عوض کنند و به محل درد توجه کنند، کمتر دچار تاول خواهند شد. ایجاد درد در یک نقطه از پا موقع راه رفتن نشان دهنده نامناسب بودن کفش فرد می باشد و برای پیشگیری از ایجاد تاول باید کفش خود را عوض کند.

اقدامات ضروری بعد از تاول زدن پا

  1. اگر تاول پا دردناک یا چرکین باشد، اولین اقدامات که باید تا ۲۴ ساعت انجام گردد به شرح زیر است:
  2. بتادین برای ضد عفونی و میکروب زدایی تاول ضروری است.
  3. مالیدن  پماد تتراسایکیلین جهت تمیز کردن زخم که به عنوان آنتی بیوتیک عمل کند.

توجه: در صورتی که پماد آنتی بیوتیک (تتراسایکلین) ندارید با وازلین محل تاول را چرب کنید تا از خشکی پوست و خارش یا التهابات جلوگیری گردد.

نکات جلوگیری از تاول زدن پا

نکات جلوگیری از تاول زدن پا

این احتمال وجود دارد که برخی افراد در این مسیر به دلیل استفاده از کفش نامناسب دچار تاول پا شوند. تاول پا بیشتر بر اثر فشار کفش و یا تماس طولانی مدت پا با کفش و در محلی که بیشترین فشار به پا وارد می شود، ایجاد می شود.

این عارضه در افرادی که مبتلا به دیابت و نوروپاتی عصبی هستند بیشتر مشاهده می شود. چرا که این افراد حس کمتری در پا داشته و درد و فشار پا را کمتر حس می کنند و برای همین ممکن است تا زمان ایجاد تاول متوجه آن نشوند.

1- کفش طبی سایز مناسب بپوشید

در بیشتر موارد، استفاده از یک جفت کفش مناسب با کفی طبی ، از بروز تاول پا جلوگیری می‌کند. پا قلب دوم در بدن ماست، پس راحتی آن را در نظر بگیرید. همچنین باید مطمئن شوید که اندازه کفش‌ها کاملا مناسب پاهای شما است. کفش‌ها هرگز نباید تنگ یا گشاد باشند.

به خصوص اگر کفشی را تازه خریداری کرده باشید روزهای اولی که کفش هایتان را برای پیاده روی یا سفر می پوشید احتمال تاول زدن پا بیشتر است.

2- مراقب پاهایتان باشید

برای جلوگیری از ایجاد تاول روی پاهایتان، بهتر است جوراب های نایلونی یا ضد رطوبت بپوشید  اگر پوشیدن یک جفت جوراب کمکی نمی‌کند، برای محافظت از پوستتان دو جفت جوراب روی هم بپوشید.

3- فعالیت تان را متوقف کنید

اگر در حین انجام فعالیت، احساس ناراحتی یا درد داشتید یا اینکه پوستتان قرمز شد، زود آن را متوقف کنید. در غیر این صورت ممکن است دچار بروز تاول شوید.

درمان تاول پا ناشی از پیاده روی زیاد

درمان تاول پا ناشی از پیاده روی زیاد

  • زمانی که پوست کف پا دچار تاول می شود، ابتدا باید از کفش طبی یا Comfortable استفاده کرده تا فشار وارد شده بر قسمت تاول مرتفع شود.
  • محل تاول با الکل طبی، کاملا ضدعفونی شود و سپس با استفاده از یک سوزن آنتی باکتریال (ضدعفونی شده با الکل) سوراخ کوچکی در یک قسمت تاول ایجاد کرده و آب آن را تخلیه کرد.
  • با تخلیه آب تاول، نباید پوست روی آن کنده شود، چرا که پوست روی تاول مانند یک پانسمان طبیعی عمل کرده و مانع از ورود میکروب و ایجاد عفونت در محل تاول می شود. اگر افراد آب تاول را تخلیه نکنند، تاول همچنان دردناک بوده و راه رفتن بر روی آن دشوار است.

همچنین بخوانید: کفش پیاده روی چگونه باید باشد؟

جمع بندی

تاول زدن پا در بیماران دیابتی، در اثر سوختگی و یا با پوشیدن کفش نامناسب، پیاده روی طولانی همچون مراسم پیاده روی اربعین و… به وجود می آید. تاول های اصطکاکی عموما زمانی که (کفش خیلی تنگ) به طور مکرر روی پوست شما ساییده شود، تشکیل می شوند. این حباب‌های پر از مایع دردناک هستند، اما می‌توانید آنها را به راحتی در خانه درمان کنید.

در این مقاله به روش های پیشگیری و درمان سریع و خانگی تاول پا اشاره شد. با خرید کفش طبی چرم طبیعی از این مشکل جلوگیری کنید.

Author

پانتو ایران
مرجع کیف و کفش چرم