شناخت دمپایی طبی که به دلیل ساختار خاص و متناسب بودنشان با فرم طبیعی پا، انتخابی مناسب برای حفظ تعادل بدن و سلامت پاها است.در اصل این محصولات که در فروشگاه های نمایندگی رسمی تولیدکنندگان معتبر Orthopedic یافت می شود خاصیت کمک درمانـی و دارای مجوز و استانداردهای پزشکی مطمئن هستند. در این مطلب از مجله انلاین وب سایت فروشگاه اینترنتی چرم پانتو به روش های تشخیص دمپایی طبی اصل و ارجینال و مقایسه با دمپایی طبی فیک و بی کیفیت می پردازیم. با ما در وبلاگ پانتو همراه باشید.
شناخت دمپایی طبی خار پاشنه
خارپاشنه گه یک رشد استخوانی است که در زیر پا ایجاد میشود تحت عنوان «استئوفیت» هم شناخته میشود. گاهی اوقات ممکن است از زیر پاشنه تا قوس پا گسترش پیدا کند که به این ناحیه «فاسیای کف پا» گفته میشود. زمانی که خار پاشنه در اشعه ایکس دیده میشود، ممکن است تا یک و نیم سانت طول داشته باشد.
خارپاشنه با علائمی همچون درد شدید صبحگاهی در کف و پاشنه پا هنگام بیدار شدن از خواب (بیشتر در حالت ایستاده) مشابه حس فرو کردن چاقوی تیز در پاشنه پا، التهابات شدید ناشی از تورم قسمت جلوی پاشنه پا و پادردهای مبهم در طول روز در بخش پاشنه و… همراه است.
شناخت دمپایی طبی برای دیسک کمر
از افرادی که از بیماری های پا مانند برآمدگی یا فتق دیسک کمر، صافی کف پا، زانو درد، زخم دیابتی پا، پینه پاشنه و ترک کف پا و… به دنبال Slippers های طبی برای بهبود یا کاهش بیماری خود هستند. اما ممکن است نتوانند دمپایی های طبی را به خوبی تشخیص دهند. اهمیت این تشخیص از آن جهت است که جنبه های درمانی دمپایی طبی، در صورت اصل بودن آن اثرگذار خواهد بود. به همین سبب در این مقاله قصد داریم فواید و نحوه تشخیص Orthopedic را به طور کامل شرح دهیم. در Pantoiran با ما همراه باشید.
چه کسانی باید از دمپایی طبی استفاده کنند؟
با وجود آنکه Orthopedic تنها برای بیماران و آسیب دیدگان طراحی نشده و همه افراد می توانند در صورت تمایل از آن استفاده کنند، اما برای گروهی از افراد استفاده از آن ها الزامی است و بدون استفاده از آن ممکن است سلامتشان به خطر بیفتد.
این افراد می توانند شامل موارد زیر باشد:
- افرادی که اقدام به جراحی پا کرده اند، پس از عمل جراحی، تا زمان بهبودی کامل پا و حتی بهتر است بگوییم تا پایان عمر، باید از دمپایی ها و کفش های طبی استفاده کنند تا از بروز مجدد آسیب ها در ناحیه پا جلوگیری کنند.
- بیماران مبتلا به پلانتار فاسیا نیازمند استفاده از Orthopedic هستند. این بیماری اشاره به کشیدگی بیش از حد و پارگی بافت های موجود در استخوان پاشنه تا انگشتان پا دارد که منجر به بروز التهاب و درد در ناحیه پا می شود.
- افرادی که دچار صافی کف پا یا افتادگی قوس کف پا هستند، برای اصلاح فرم پا نیازمند استفاده از دمپایی طبی اند.
- کسانی که مبتلا به آسیب انگشت چکشی هستند، برای کاهش دردهای ناشی از راه رفتن، باید از Orthopedic استفاده کنند.
خارپاشنه
- خار پاشنه برای کاهش دردهای موجود در پاشنه پا باید از دمپایی طبی استفاده کنند.
- بیماران مبتلا به آرتروز، از آن جهت که با مجموعه ای از دردهای عضلانی و مفصلی مواجه اند، به منظور کاهش دردهای خود نیازمند استفاده از دمپایی طبی اند.
- بیماران مبتلا به دیابت به منظور بهبود گردش خون در ناحیه پا که برای سلامت آنان ضروری است، نیاز به استفاده از دمپایی طبی دارند.
- افرادی که از دردهای ناحیه کمر و یا ستون فقرات رنج می برند، برای کاهش فشار بر روی این نواحی و بهبود دردها باید از دمپایی طبی استفاده کنند.
فواید پوشیدن دمپایی طبی
شاید اینگونه به نظر برسد که تفاوت دمپایی های طبی با سایر دمپایی ها، تنها در کفی و لایه زیری آن است و آن ها فقط کمی نرم تر از موارد دیگر هستند؛ اما چنین نیست. دمپایی های طبی علاوه بر نرم تر بودن کفی آن ها، با فرم طبیعی پا کاملا تناسب دارند و این امر منجر می شود تا همواره کف پا را به شکل طبیعی خود هدایت کنند. استفاده از این دمپایی های طبی دارای فواید و مزایایی است که در ادامه به ارائه آن ها می پردازیم:
حفظ سلامت عمومی پا
دمپایی های طبی نه فقط برای آنان که دچار بیماری ها و دردهای ناحیه پا هستند، بلکه برای حفظ سلامت عمومی پا در همه افراد و برای همه سنین مورد استفاده است. این امر از آن جهت است که فرم طبیعی کف پا، بهترین سالم ترین حالت پا است و دمپایی های طبی همواره پا را به سمت شکل طبیعی اش هدایت می کنند. در نتیجه استفاده از آن ها می توان سلامت عمومی پا را تضمین کند.
کاهش درد و التهاب
دمپایی ها طبی، به گونه ای طراحی شده اند که بیشتر قوس پا را در بر می گیرند و در عوض فشار وارد شده بر پاشنه ها را به خوبی کاهش می دهند. این امر می تواند منجر به کاهش بروز درد، التهاب، آسیب های عضلانی و حتی شکستگی ها در ناحیه پا گردد. این موضوع برای مبتلایان به خارپاشنه که با دردهای بسیاری مواجه اند بسیار می تواند موثر باشد.
تنظیم گردش خون
دمپایی های طبی، با تنظیم میزان و نقطه فشار وارده بر کف پا، به تنظیم گردش خون در کف کمک می کند. این نکته از آن جهت اهمیت دارد که کف پا به دلیل قرار گرفتن در پایین ترین قسمت بدن، حجم بالاتری از خون را حمل می کند و گردش خون نامناسب می تواند منجر به گرفتگی رگ ها شود. حفظ گردش خون خوب در پاها به خصوص برای افراد مبتلا به دیابت دارای اهمیت است. زیرا به جلوگیری از مشکلات جدی برای آنان کمک خواهد کرد. بسیاری از دیابتی ها دچار نوروپاتی می شوند که باعث کاهش جریان خون و حساسیت در پاها می گردد. به همین سبب استفاده از Orthopedic برای این افراد از اهمیت بالاتری برخوردار است.
اصلاح فرم پا
برای افرادی که دارای مشکلاتی مانند صافی کف هستند، استفاده از Orthopedic با ایجاد فشار بر محل قوس با مرور زمان می تواند به ایجاد تغییر و اصلاح کف پا منجر می گردد.
کم هزینه بودن
ممکن است برخی از پزشکان، برای آسیب ها و دردهای ناحیه پا، عمل جراحی را تجویز کنند. عمل جراحی اگرچه پاسخ سریع و قاطعی به اینگونه آسیب ها است، با این حال به دلیل هزینه های بالا و عوارض جانبی آن مانند عدم توانایی در راه رفتن تا مدت های طولانی، انتخاب عاقلانه ای نیست. استفاده از دمپایی های طبی، با هزینه ای ناچیز و بدون هرگونه عوارض جانبی می تواند در درمان آسیب های ناحیه کف پا موثر باشد. البته باید توجه داشت که استفاده از این دمپایی ها، یک روش درمانی بلند مدت است و نباید انتظار درمان زود هنگام از آن داشت.
التیام دردهای مرتبط با کف پا
نقاطی مانند ساق پا، ستون فقرات و کمر، نقاطی هستند که با کف پا در ارتباط اند و ایجاد دردهایی در آن ها می تواند به واسطه تنظیم فشار کف پا، التیام یابد. فشارهای اضافی وارده بر کف پا، مستقیما ستون فقرات را نیز تحت فشار قرار داده و منجر به ایجاد دردهایی در آن ها می گردد. بنابراین استفاده از دمپایی های طبی می تواند در کاهش دردهای این نواحی اثر محسوسی بر جای بگذارد.
همانگونه که گفته شد، باید توجه داشت که جنبه های درمانی دمپایی طبی، در کوتاه مدت اتفاق نمی افتد و نیازمند مداومت و استفاده طولانی مدت است و نمی توان مانند داروهای شیمیایی، انتظار اثرگذاری زود هنگام از آن داشت. با این حال اثرگذاری آن ها بلندمدت و بدون عوارض جانبی است.
نحوه شناخت و تشخیص دمپایی طبی
تشخیص و شناخت دمپایی طبی برای آنان که دچار بیماری های خاص ناحیه پا هستند بسیار حائز اهمیت است. زیرا ممکن است افراد مدت های مدیدی را از یک دمپایی غیر اصل استفاده کرده باشند و هیچ گونه بهبودی در شرایط سلامت آن ها ایجاد نگردد و یا حتی رو به وخامت بگذارد. به همین سبب پیش از خرید این دمپایی باید از ویژگی های اصلی و دقیق آن آگاه باشید. درباره دمپایی های طبی اصلی چند نکته کلیدی وجود دارد که در ادامه شرح می دهیم:
انتخاب فروشگاه تخصصی کفش طبی
کفش طبی اصل به راحتی در هر مغازه و فروشگاهی در دسترس نیست. این کفش ها بر اساس معاینه پزشک متخصص و بر اساس نوع آسیب موجود و همچنین متناسب با فرم خاص پا، در کارگاه های حرفه ای طراحی و تولید می گردند.
ممکن است برخی از فروشگاه های تخصصی تجهیزات پزشکی بر اساس تشخیص پزشکان برای انواع بیماری ها و آسیب های ناحیه پا، دمپایی های طبی متنوعی را طراحی کرده و عرضه کنند. اما این بدین معنا نیست که از طریق همه مراکز و فروشگاه های تهیه کفش و دمپایی می توان این دمپایی ها را تهیه کرد.
کفی دمپایی طبی
کفی دمپای های طبی در عین نرمی و انعطاف پذیری، نباید به قدری شل باشد که در اثر فشار وارده ناشی از وزن بدن، در کوتاه مدت پاره شده یا متلاشی گردد. البته استحکام کفی دمپایی نباید در تعارض با نرمی و راحتی آن باشد.
جنس کفی دمپایی طبی، به هیچ وجه نباید از جنس چوب ام دی اف باشد. برخی بر این این عقیده اند که کفی ام دی اف جنبه درمانی دارند و طبی هستند. اما چنین نیست و کفی ام دی اف کاملا برای پاشنه و کف پا آزاردهنده است. Insole طبی دمپایی و صندل باید خاصیت الاستیکی داشته باشد و ام دی اف این خاصیت ندارد. فراموش نکنید که نرمی و انعطاف پذیری کفی از مهم ترین ویژگی های دمپای طبی است.
مهم ترین بخش دمپایی طبی
Insole Orthopedic مهم ترین بخش دمپایی است. این کفی، علاوه بر نرم و قابل انعطاف بودن، باید قوس پا را به خوبی پوشش دهد و آن را خالی نگذارد. بنابراین هر بیمار اگر از امکان قالب گیری و طراحی فردی دمپایی برخوردار نیست، باید از میان دمپایی های موجود، آنچه بیشترین تناسب را با کف پای وی دارد، انتخاب کند.
سایز دمپایی طبی
در خصوص ابعاد و اندازه دمپایی طبی باید گفت که این اندازه باید کاملا متناسب با پای بیمار باشد. بر خلاف تصور عموم، تنگ بودن دمپایی به معنای فشار بیشتر بر پا و بهبودی سریع تر نیست. همچنین گشادی آن نیز به معنای راحتی بیشتر پا نخواهد بود. Orthopedic باید باید دقیقا متناسب و هم اندازه پای بیمار باشد تا فشار وارده بر کف پا به خوبی تنظیم گردد. طول دمپایی باید به نحوی باشد که میان نوک انگشت شصت و نوک کف دمپایی، حدود 1 سانتی متر فاصله ایجاد گردد.
ابعاد دمپایی خصوصا درباره کسانی که پاهای پهن تر یا باریک تر از حد معمول دارند، قابل توجه است. جلوی دمپایی نباید انگشتان پاهای پهن را بیش از حد معمول تحت فشار قرار دهد و همچنین نباید بیش از اندازه گشاد و آزاد باشد. انگشتان پا هنگام قرار گرفتن در دمپایی طبی باید فضای کافی برای حرکت به طرفین و بالا و پایین را داشته باشند.
شناخت دمپایی طبی و مشخصات آن
وزن دمپایی طبی
وزن دمپایی طبی نیز از اهمیت ویژه برخوردار است. دمپایی های طبی اصلی، علی رغم داشتن، کفی ها و رویه های تخصصی و خاص، از متریالی تولید می شوند که وزن زیادی نداشته و بسیار سبک هستند. این سبکی در راحتی و بهبود گردش خون در پا موثر خواهد بود. بنابراین انتخاب دمپایی هایی که با وجود داشتن کفی مناسب، رویه های خاص و سنگین دارند و زیباترند گزینه مناسبی نخواهد بود و بهتر است که سبکی آن، به زیبایی ترجیح داده شود.
جنس رویه دمپایی طبی
بهتر است جنس رویه Orthopedic از چرم طبیعی باشد تا علاوه بر سبکی و انعطاف کافی، بتواند گردش خوبی از دمای سرد و گرم در پا ایجاد کرده و از تعریق بیش از حد یا کاهش دمای پا، جلوگیری کند. البته ممکن است موارد ترکیبی دیگری نیز باشند که خاصیت مشابه و قیمت مناسب تر دارند. با این حال اگر محدودیت مالی ندارید بهتر است نمونه های چرم طبیعی را انتخاب کنید.
پاشنه یا لژ در دمپایی طبی
برخلاف تصورات، Orthopedic به هیچ وجه نباید صاف ( تخت) و بدون پاشنه باشد. زیرا پاشنه های تخت دقیقا به همان اندازه پاشنه های بلند، می توانند موجود ایجاد آسیب و درد در پا و ستون فقرات گردند. دمپایی های طبی به طور میانگین اغلب بین 1.5 تا 4 سانتی متر پاشنه یا لژ دارند و این از ویژگی های اصلی آن ها است.
کفی دمپایی های طبی، در قسمت پاشنه دارای کمی برآمدگی و سفتی و از جنس اتیلن وینیل استات هستند و این ویژگی از آن جهت است که بتوانند پاشنه با به سمت بالا هدایت کنند و فشار کمتری بر کف پا وارد شود.
سخن آخر
در پایان باید گفت که دمپایی های طبی، تنها برای بیماران یا آسیب دیدگان ناحیه پا مناسب نیستند و بهتر آن است که همه افرادی که به سلامت و راحتی پای خود اهمیت می دهند، در محیط خانه یا محل کار از آنها استفاده کرده تا از بروز آسیب ها و دردهای احتمالی پیشگیری کنند و شرایط جسمی خود را بهبود ببخشند.