بوی بد پا به چه علت ایجاد می شود؟ روش درمان خانگی آن چیست؟ در این مطلب ازسایت پانتو ایرانبه هنگامی که دما افزایش می یابد، بدن شما بیشتر تعریق می کند و این شامل پاهای شما نیز می شود. کفشهای جلوبسته به علاوه هوای گرم یا تعریق پا برابر است با بوی نامطبوع پا و یا عفونتهایی مثل قارچ پا یا پای ورزشکار.
بوی بد پا و عفونت زمانی اتفاق می افتد که باکتری هایی که روی پوست پا و کفشهای شما زندگی می کنند عرق پای شما را خورده و رشد کنند. جوی رولند، متخصص بیماری های پا، میگوید: DPM یک ماده جانبی اسیدی تولید میکند که بوی نامطبوعی دارد. او توضیح میدهد:
«باکتریها و قارچها و همه آن حشرات ریز عاشق گرما، رطوبت و تاریکی هستند و محیط داخل کفش شما بهترین مکان برای این اتفاق است.»
4 توصیه پزشکی جلوگیری از بوی بد پا
1. پاهای خود را به طور مرتب شستشو دهید
تمیز کردن کامل پاها مهمتر از شستشوی ساده آنها در یک دوش گرفتن سریع است. اگر دوش ساده را ترجیح می دهید، مهم است که پاهای خود را به طور کامل با استفاده از یک لیف جداگانه مخصوص پا شستشو داده و حتماً بین انگشتان پا را نیز کاملاً تمیز کنید.
حذف باکتری های مولد بوی نامطبوع پا
دکتر رولند توصیه می کند پاهای خود را در محلول آب و نمک یا سرکه-آب شسته و ضدعفونی کنید.
برای رفع بوی بد پا با استفاده از محلول نمکی، نصف فنجان نمک را در داخل وان یا تشت بزرگ آب گرم حل کنید و حدود 10 تا 20 دقیقه خیس کنید. نمک رطوبت را از پوست شما بیرون می کشد که فرایند رشد باکتری ها متوقف و فرصتی برای زنده ماندن باکتری ها باقی نمی ماند.
برای رفع بوی بد پا با استفاده از محلول سرکه به آب و سرکه با نسبت 2 به 1 در یک وان یا تشت بزرگ آب گرم ترکیب کنید و یک بار در هفته به مدت 15 تا 20 دقیقه پاهای خود را در آن خیس کنید. می توانید از سرکه سفید یا سیب استفاده کنید. سرکه باعث می شود پوست شما در برابر باکتری ها مقاوم تر باشد.
نکته احتیاطی: اگر پاهای شما زخم، خراش یا بریدگی باز دارد یا اگر خیساندن پوست شما را تحریک می کند از این روش استفاده نکنید.
2. پاهای خود را کاملاً خشک نگه دارید.
هر روشی که انتخاب می کنید، حتماً بعد از حمام کردن، شستشو یا شنا، پاهای خود را به خوبی خشک کنید. دکتر رولند می گوید که بوی بد پا از رطوبت ناشی می شود، بنابراین مهم است که پاها، کفش و جوراب ها را تا حد ممکن خشک نگه دارید.
اگر با گذشت روز پاهای شما عرق می کند، یک جفت جوراب اضافی در کیف خود قرار دهید و هنگام ناهار یا بعد از تمرین جوراب خود را عوض کنید.
رفع بوی بد پا با کفش چرم طبیعی
می توانید با انتخاب جوراب های نخی 100% کتان پنبه ای (نرم) و پوشیدن کفش تولید شده از مواد طبیعی مانند کفش چرم طبیعی به خشک نگه داشتن پاهای خود کمک کنید.
چرم طبیعی اجازه می دهد تا رطوبت روی پاهای شما تبخیر شود. مواد دست ساز مانند نایلون یا پلاستیک رطوبت را به دام می اندازند.
3. کفش های خود را استریل کنید
آیا داخل کفشهای شما حتی زمانی که آنها را نمیپوشید با هاله ای از رنگ سبز احاطه می شود؟
لازم نیست آنها را دور بیندازید. یک اسپری ضدعفونی کننده همه منظوره مانند نوعی که در آشپزخانه خود استفاده می کنید می تواند از بوی بد ناشی از ضربه های شما مراقبت کند. اسپری ضدعفونی کننده ای را انتخاب کنید که حاوی اتانول و سایر مواد ضدعفونی کننده باشد که باکتری ها را کاملاً از بین می برد.
«کفی را از کفش خارج کنید، به آرامی روی کفی اسپری کنید و بگذارید 24 ساعت خشک شود. دکتر رولند میگوید سپس وقتی کفی را دوباره در کفش قرار میدهید، کفش های خود را احیا کردهاید.»
کفی طبی آرای طب تولید شده از جنس چرم طبیعی، قابل شستشو بوده و بهترین گزینه برای رفع بوی بد پا می باشد.
4. از پودر ضد تعریق استفاده کنید.
اگر متوجه شدید که پاهایتان عرق می کند، می توانید پودر ضد تعریق بدون نسخه را امتحان کنید. یا راه درمان خانگی را انتخاب کنید و کمی نشاسته ذرت به کفش خود بپاشید تا پاهایتان خشک بماند.
دکتر رولند میگوید: «حتی میتوانید از یک ضد تعریق معمولی زیربغل استفاده کنید که قطعاً به کنترل رطوبت کمک میکند.»
جمع بندی
در این مقاله از وبلاگ پانتو روش های جلوگیری از بوی بد پا را بررسی کردیم. موارد به شرح زیر است:
- حداقل یک بار در روز پاهای خود را بشویید. (در صورت امکان از صابون ضد باکتری استفاده کنید.)
- پوست سخت کف و پاشنه پا را با سوهان پا جدا کنید و ناخن های پا را کوتاه و تمیز نگه دارید.
- از پودر پا یا ضد تعریق استفاده کنید.
- محصولات تولید شده از پارچه های تنفسی مانند کفش چرم طبیعی یا نخ پنبه بپوشید.
- اجازه دهید کفش ها قبل از پوشیدن دوباره کاملا خشک شوند.
شاید به نظر برسد که مشکل بو حل شدنی نیست یا بوی نامطبوع پاهایتان تقویت شده باشد! در این شرایط بهتر است از پزشک خود بخواهید داروی مخصوص درمان رطوبت و تعریق پا تجویز کند تا مشکل بوی بد پا به طور ریشه ای درمان شود.